Primăria Pitești a amendat CFR pentru că nu îngrijește zonele care îi aparțin, din preajma căii ferate. Primarul Cristian Gentea îi reproșează Companiei Naționale de Căi Ferate și că refuză proiecte benefice pentru piteșteni.

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea: „Astăzi a fost dată prima amendă Companiei Naționale de Căi Ferate (în zona Bănănăi). După expirarea timpului legal de intervenție vor urma și altele, pentru că situația este similară în tot orașul și nu mai putem tolera. Nu mai vrem să vedem în Pitești nici ambrozie pe rambleu, nici vegetație ca în junglă pe zona de siguranță, nici piloni degradați care pot genera evenimente grave (ca la podul peste bulevardul Petrochimiștilor, în zona de la Vamă).

V-am propus să îngrijim noi mai multe zone de siguranță și să le folosim în proiecte benefice pentru piteșteni. Pentru ce proiecte? Pentru:

-a crea o infrastructură rutieră paralelă cu bulevardul Nicolae Bălcescu, de la Universitatea „C. Brâncoveanu” la C. Dobrogeanu Gherea, care ar decongestiona traficul către Bascov;

-a asfalta strada Emanoil Bârzotescu, în Prundu Mic;

-a crea parcări în zona Serelor de la Gară și, implicit, trei benzi de circulație către centrul orașului (una dedicată transportului în comun).

Deși inițial am avut un răspuns favorabil al comisiei care s-a deplasat de la Craiova pentru a vedea zonele solicitate, răspunsul final a fost „NU”! Pentru că este zonă de siguranță! Zonă de siguranță??? Pentru un tren cu maximum două vagoane, care trece de două ori pe zi și transportă cinci călători? Cu ce ar deranja ce am propus noi?

Dacă nu doriți, domnilor de la CFR, să fim parteneri în dezvoltarea Piteștiului, dacă tot vă opuneți amendamentului din Camera Deputaților prin care solicităm ca suprafețe din zona de siguranță să poată fi transferate gratuit autorităților publice locale pentru lucrări de infrastructură rutieră sau piste de biciclete, amendament susținut de toți primarii AMR (n.r. – Asociația Municipiilor din România), atunci trebuie să faceți curățenie și să mențineți curățenia!”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *