Update, 25 noiembrie 2021, ora 16:30

În hipermarketurile Kaufland din Pitești au fost înlăturate grosolanele garduri din metal montate de retailer pentru a separa accesul vaccinaților anti-Covid de accesul nevaccinaților.

Kaufland a înlăturat gardurile la cererea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. După apariția în spațiul public a informației referitoare la montarea gardurilor, ISU Argeș a trimis echipe de control în hipermarketurile Kaufland din Pitești.

În urma controalelor, inspectorii de la ISU Argeș au stabilit că aceste garduri afectează căile de evacuare în caz de incendiu. „Prin amplasarea lor se reducea lățimea liberă de circulație pe calea de acces/evacuare.

Premergător sărbătorilor de iarnă, inspectorii de prevenire vor organiza și desfășura controale în perioada următoare la toate centrele comerciale din județul nostru, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și respectarea măsurilor impuse în context pandemic.

Preconizăm o afluență mare de persoane în luna decembrie și vom lua măsurile pe care le avem la îndemână pentru a menține siguranța cetățenilor”, precizează ISU Argeș, răspunzând unei întrebări adresate de Pitești 24 cu privire la gardurile de la Kaufland.

În locul gardurilor grosolane, pentru separarea căilor de acces pentru vaccinați/nevaccinați, în hipermarketurile Kaufland din Pitești au fost montați stâlpișori din oțel inoxidabil, cu bandă retractabilă, așa cum se folosesc în mod curent în diferite spații, ca aeroporturi, hoteluri, cinematografe etc.

Știrea inițială, 22 noiembrie 2021, ora 23:00

În hipermarketurile Kaufland au fost montate garduri metalice înalte pentru separarea vaccinaților anti-Covid (și a persoanelor trecute prin boală) de nevaccinați.

Este modul în care Kaufland România a înțeles să pună în practică hotărârea de guvern cu privire la restricțiile de acces în magazinele neesențiale.

Gardurile au fost montate pentru a separa accesul clienților către magazinele neesențiale din hipermarket, acolo unde – cel puțin teoretic – se intră doar cu certificatul verde, de accesul către magazinul alimentar, acolo unde nu se cere acest document.

Amintim că în Argeș s-a dus un adevărat război de-a șoarecele și pisica între Kaufland și Poliție pe tema accesului cu certificatul verde în hipermarketurile Kaufland din județ (aici amănunte). Kaufland România a afirmat că în hipermarketurile sale nu trebuie certificatul verde (care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală), în timp ce Poliția a susținut contrariul (aici subiectul pe larg). Probabil că prin montarea gardurilor Kaufland a considerat că a găsit o metodă de compromis. Reacția clienților la vederea gardurilor este, însă, una total nefavorabilă retailerului.

Astfel de garduri au fost montate și în Kaufland Pitești. (Sursă foto: Facebook Cristi Ionică)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *