Sala Sporturilor din orașul Mioveni este gata pentru inaugurare. Astăzi Sala (amplasată pe bulevardul Dacia, în vecinătatea Bazinului de înot pentru copii și agrement) a fost deschisă pentru jurnaliști, gazde fiind primarul Ion Georgescu și reprezentantul firmei constructoare, SC Construcții Erbașu SA din București.

Prima impresie a fost una excelentă. Remarcăm că, încă o dată (după construirea noului spital), Mioveniul este cu un pas în fața Piteștiului: are o Sală a Sporturilor ultramodernă înaintea municipiului reședință de județ.

Sala, cu o capacitate de 2.200 de locuri, va putea găzdui atât competiţii naţionale, cât şi internaţionale. Suprafaţa totală necesară pentru toate funcţiile sălii este de aproximativ 7.100 de mp.

Valoarea totală a investiției se ridică la 49.241.716,90 de lei cu TVA, iar finanțarea a fost asigurată integral din fonduri de la bugetul local.

Sala are trei corpuri: Corpul A – în care sunt zona competiţională, tribunele și birouri, Corpul B – la nivelul parterului cu o sală de bowling, iar la etaj cu un spațiu pentru restaurant și Corpul C – care adăpostește centrala termică şi spaţii tehnice.

Noua Sală a Sporturilor din Mioveni este proiectată să găzduiască competiții de handbal, volei, judo, karate, dans sportiv. Sistemul audio-video este unul modern și performant, la fel ca și cele două tabele electronice.

Instalațiile termice, de ventilare-climatizare și electrice vor asigura desfășurarea în condiții optime a competițiilor care vor avea loc aici.

Structura de rezistență este formată din fundații izolate și cadre din beton armat, iar acoperișul este o șarpantă metalică din arce zăbrelite. Deschiderea acestui arc este de 56,4 metri, iar greutatea – de 700 de tone, descărcată pe 26 de stâlpi, cu dimensiuni impresionante.

Parter

-Tribuna 1: foaier, garderobă, toalete, două puncte de prim-ajutor pentru spectatori și casa de bilete;

-Tribuna 2: 4 vestiare pentru sportivi, două vestiare pentru antrenori, 1 vestiar pentru arbitri, saună, sală de forță pentru sportivi și spații de depozitare.

Etaj

-Tribuna 1: zona VIP – 4 skybox, spațiu de debarasare, toalete, două săli multifuncționale, o sală de fitness și o sală de primire (sala trofeelor);

-Peluze: 4 spații pentru birouri la peluza sud și alte 4 la peluza nord;

-Tribuna 2: zona mass-media, spațiu pentru comentatori, spațiu pentru regie, săli de lucru pentru presă, grupuri sanitare.

În exterior au fost amenajate 68 de locuri de parcare pentru autoturisme și 4 locuri de parcare pentru autocare. În prezent se mai lucrează la aleile carosabile și spaţii verzi.

Sala Sporturilor Mioveni va găzdui primele meciuri în perioada 16-18 septembrie 2021 (un turneu amical de volei feminin). Spectatorii vor putea intra la meciuri pe baza unor cupoane de acces gratuit. Cupoanele vor putea fi ridicate de la sediul CS Dacia Mioveni 2012, situat pe bulevardul Dacia, nr. 2 (Școala Veche), începând de miercuri, 15 septembrie, între orele 09:00-14:00, și de la Sală, cu o oră înaintea orei de disputare a fiecărei partide. Programul turneului (click pe imagine pentru vizualizare):

Accesul în sală se va face cu respectarea normelor sanitare în vigoare pentru desfășurarea competițiilor sportive: certificat de vaccinare/test RT-PCR negativ/test rapid cu rezultat negativ sau test antigen.

La începutul lunii viitoare, în noua Sală a Sporturilor Mioveni va juca și Naționala feminină de handbal a României. „Am vizitat astăzi o arenă minunată, la Mioveni. Sunt zeci de oameni care fac ultimele pregătiri pentru venirea Naționalei feminine de la începutul lui octombrie. Pe 6 octombrie întâlnim Insulele Feroe. Echipa și această sală frumoasă merită un public cât mai numeros. Pregătiți-vă să reveniți lângă Națională, jucătoarele au nevoie de voi! Felicitări tuturor celor care au construit acest loc!”, transmit reprezentanții Federației Române de Handbal într-o postare pe pagina oficială de socializare a FRH.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *