Potrivit reprezentanților societății constructoare (firma CON-A din județul Sibiu), lucrările la viitoarea Sală Polivalentă din Pitești se desfășoară conform graficului stabilit.

În această perioadă se lucrează la finisarea interioarelor și la închiderea fațadelor și se execută branșamentele la gaze și curent electric.

În cele 800 de puncte de susținere, executate prin foraje de adâncime între 9 și 12 metri pentru fundații speciale, au fost montate armături din fier beton, cu stabilizarea terenului pentru întreaga fundație.

Clădirea este ridicată pe o suprafață de 6.290 de mp și va avea subsol, parter și 3 etaje.

„Constructorul chiar are capacitatea de a finaliza Sala Polivalentă până la sfârșitul acestui an”

„Lucrările avansate dau premise pentru finalizarea investiției înainte de termen, în luna noiembrie 2021”, transmite Primăria Pitești.

De altfel, și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltan Cseke, declara în aprilie, în Pitești, că lucrările pot fi gata până la sfârșitul acestrui an: „Este o investiție de 94,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiți, și care are termen de finalizare 6 mai 2022. Din ceea ce am văzut la fața locului, lucrările avansează foarte bine și constructorul – din ce mi-a spus – chiar are capacitatea de a finaliza Sala Polivalentă până la sfârșitul acestui an.

Am asigurat atât constructorul, cât și autoritățile locale și județene că avem finanțare în bugetul Ministerului Dezvoltării pentru această investiție. Evident, ne-am bucura – cu respectarea calității – ca această Sală Polivalentă, dacă este posibil, să fie predată comunității locale chiar anul acesta.

Nu punem presiune mai mare decât trebuie pe antrerprenor. Este un antreprenor serios (n.r. – firma CON-A din județul Sibiu), care a mai făcut săli polivalente, mai are investiții de acest gen. Avem această încredere, ca municipiul Pitești și județul Argeș să aibă chiar anul acesta o nouă sală polivalentă, cu 4.071 de locuri în tribune și care mai pot fi extinse cu scaune sau cu un sistem rabatabil, în funcție de evenimentul sportiv sau de altă natură care se va desfășura”, afirma Cseke la timpul respectiv.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *