După o acțiune de prindere în flagrant, un funcționar public de la Registrul Auto Român (RAR) Argeș a fost reținut pentru 24 de ore sub suspiciunea de luare de mită. În aceeași cauză, o altă persoană – fără o calitate specială – este cercetată sub control judiciar pentru complicitate la luare de mită.

„Ieri, 17 decembrie 2020, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalului Argeș, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială, care a solicitat și a primit de la un martor denunțător suma de 300 de euro pentru a i-o înmâna unui funcționar de la Registrul Auto Român Argeș, în vederea omologării unui autoturism adus din Marea Britanie. La percheziția corporală, asupra sa au fost găsiți 100 de euro din suma pretinsă.

În continuarea activităților de stabilire a situației infracționale, s-a efectuat percheziție la biroul funcționarului de la Registrul Auto Român Argeș, unde a fost găsit și restul sumei de 200 de euro.

Ca urmare a audierilor, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus măsura reținerii funcționarului public pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. Acesta urmează ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, față de intermediar procurorul a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită”, informează Serviciul Județean Anticorupție Argeș al DGA.

Polițiștii argeșeni anticorupție au beneficiat pe parcursul acțiunii de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *