Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș are un anunț important pentru angajatorii din județ din domeniile construcții, agricultură și industrie alimentară.

Instituția condusă de Georgeta Aurora Negru (foto) îi atenționează pe acești angajatori că au obligația să opereze modificările la salariile angajaților lor ca urmare a majorării în aceste sectoare a salariului minim brut pe țară garantat în plată.

„Nerespectarea de către societăţi a prevederilor de mai sus constituie contravenţie, se sancţionează cu amendă de la 300 la 2.000 de lei şi atrage anularea acordării facilităţilor fiscale”, avertizează șefa Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș.

Amintim și că modificările trebuie transmise în aplicația Revisal până pe 28 noiembrie 2023. Conform ITM Argeș, netransmiterea la termen a modificării salariilor în aplicația Revisal se sancționează cu amendă de la 5.000 la 8.000 de lei.

De la 1 noiembrie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost stabilit în bani, fără a include indemnizații, sporuri şi alte adaosuri, la 4.582 de lei pe lună pentru sectorul construcții, iar pentru sectorul agricol și industria alimentară la 3.436 de lei, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 de ore pe lună.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *