Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurorii D.I.I.C.O.T. Pitești au desfășurat o acțiune pentru prinderea a doi bărbați, bănuiți de trafic de persoane. Cei doi au fost reținuți și, ulterior, arestați preventiv. În acest an, din ianuarie și până au fost prinși, bărbații ar fi recrutat, sechestrat și obligat două tinere cu copii să practice prostituția în județele Argeș și Ilfov.

Procurorii și polițiștii au declanșat acțiunea după ce Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) i-a informat că o femeie și copilul ei (care nu are nici doi ani) sunt lipsiți de de libertate într-o locuință din orașul Ștefănești, femeia (în vârstă de 23 de ani) fiind obligată să se prostitueze. Anchetatorii au identificat imobilul în care se aflau victima și copilul acesteia.

Femeia ar fi fost transportată de un bărbat de 42 de ani din județul Ilfov și plasată, contra unei sume de bani, unui bărbat de 39 de ani din Ștefănești, fiind obligată la practicarea prostituției în folosul material al celor doi.

De asemenea, o altă femeie (de 24 de ani), și ea mamă, a fost lipsită de libertate tot de către individul de 42 de ani, împreună cu cei doi copii ai săi (ambii cu vârste de sub 5 ani) și obligată să se prostitueze pe raza județului Ilfov. Și în acest caz, polițiștii de la B.C.C.O. Pitești s-au mobilizat exemplar și au identificat rapid imobilul în care femeia era ținută ostatică.

Cele două femei au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Pitești, acolo unde au fost audiate, în prezența reprezentanților A.N.I.T.P. Argeș. Ulterior, victimele au beneficiat de măsuri de protecție și au fost cazate în centre special amenajate pentru astfel de cazuri.

Totodată, în timp foarte scurt, polițiștii B.C.C.O. Pitești i-au identificat și adus la audieri pe cei doi bărbați. La capătul audierilor, anchetatorii ar urma să decidă reținerea acestora pentru 24 de ore. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.