Proiectul de lege care deschide, gratuit, curțile școlilor și după ore pentru toți copiii pentru activități sportive și joacă a fost adoptat de Senat. Votul final pentru proiectul inițiat de Ionuț Moșteanu, deputat de Argeș, și colegul său de la USR Tudor Rareș Pop va fi dat de Camera Deputaților.

Moșteanu și-a ținut promisiunea făcută în primăvara acestui an (aici amănunte), și, alături de colegul său de partid, a redepus în Parlament proiectul, acum ajustat, declarat neconstituțional de CCR ca urmare a unei sesizări din partea premierului Nicolae Ciucă. Reajuns în Parlament, proiectul a fost adoptat de Senat și va primi votul final în Camera Deputaților.

„Copiii noștri nu mai trebuie să se joace printre mașini, în parcări, în locuri periculoase. Vrem să redăm toate terenurile de sport elevilor și după programul școlar. Două ore de sport pe săptămână nu sunt suficiente.

Pentru asta, primarii USR deja au deschis curțile școlilor în localitățile pe care le conduc. Se întâmplă în București, Brașov, Timișoara, Alba Iulia, Breaza și Victoria. Consilierii noștri locali au depus și ei proiecte similare în mai multe localități.

Copiii au dreptul la o viață sănătoasă!”, argumentează deputatul USR de Argeș Ionuț Moșteanu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *