Pitești 24 a obținut o informație potrivit căreia în ziua de 1 februarie 2021 producția la uzina Automobile Dacia din Mioveni a fost întreruptă. Conform surselor noastre, producția ar urma să fie din nou întreruptă în ziua de 5 februarie.

Am cerut informații de la Direcția Comunicare Groupe Renault România, care ne-a transmis: „În cursul lunii februarie, Grupul Renault va adapta producția industrială pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiți furnizori. Astfel, activitatea de producție pe platforma industrială de la Mioveni a fost întreruptă în data de 1 februarie.

Echipele Grupului – Supply Chain și Achiziții sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de această criză mondială, care afectează mare parte din sectorul auto”.

Penuria la care se face referire în nota care ne-a fost transmisă de Direcția Comunicare Groupe Renault România este provocată, la rândul ei, de o penurie globală de microcipuri. În lipsa microcipurilor, producătorul de componente electronice care furnizează și pentru Automobile Dacia nu își mai poate onora, deocamdată, comenzile pentru uzina din Mioveni și ceilalți parteneri. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *