Casa Căsătoriilor din centrul Piteștiului va fi din nou renovată (modernizare și amenajare de spații, potrivit noului proiect).

Consiliul Local va aproba în ședința sa în plen de joi, 21 decembrie, documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI). Conform documentației care face obiectul unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Cristian Gentea, investiția se va ridica la echivalentul a aproape 175.000 de euro, bani din bugetul local.

DALI a fost întocmită de SC Astralco-Proiect SRL din Ștefănești-Argeș.

Printre altele, va fi reabilitată instalația de încălzire a clădirii, va fi renovat subsolul (care este spațiu pentru arhivă și depozitare), la parter va fi înlocuită tâmplăria (uși și ferestre), iar la etaj (spații pentru birouri) vor fi înlocuite pardoselile.

Mai multe schimbări vor fi făcute la parter, destinat publicului. Cităm din documentație: „Se dorește ca pentru oficierea căsătoriilor să se redeschidă golul de ușă transformat în fereastră, astfel încât să se poată relua circulația pe traseul inițial, pe scara existentă pe fațadă, în zona în care a mai existat ușă, dar a fost zidit parapetul și transformat în fereastră. Astfel se va asigura un flux al acestui serviciu, cu intrare și ieșire separate, pentru a crea un circuit cât mai lejer.

În sala de așteptare Oficiere căsătorii a fost prevăzut un perete despărțitor pliabil și mobil (paravan), pentru separarea fluxurilor intrare/ieșire. Acesta va avea un aspect decorativ și va fi executat din materiale naturale (lemn, bambus).

Toată zona aferentă oficierii căsătoriilor va fi dotată cu galerii noi (montate în locul celor existente), perdele albe și draperii din catifea verde. Sala de oficiere a căsătoriilor se va dota cu un birou, un scaun, o canapea de trei locuri, două fotolii și o măsuță”.

Precedenta renovare (amenajări interioare și reabilitarea fațadei) a durat câțiva ani, a costat 720.000 de lei și s-a încheiat în toamna anului 2017. Au fost primele lucrări de reabilitare după ce Primăria Pitești a cumpărat Casa Coandă de la Camera de Comerț și Industrie Argeș și a transformat-o în Casa Căsătoriilor (clădirea Stării Civile – oficieri căsătorii, înregistrări de nașteri și decese, divorțuri pe cale administrativă etc.).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *