Update, 11 august 2023, ora 12:30

Sergiu Rizescu a primit astăzi diploma și legitimația de cetățean de onoare al Piteștiului. Ceremonia a avut loc la Memorialul Închisoarea Pitești, în prezența primarului, a celor doi viceprimari ai municipiului și a unor consilieri locali.

Update, 20 iulie 2023, ora 18:00

Consiliul Local a aprobat cu unanimitate de voturi acordarea lui Sergiu Rizescu a titlului de cetățean de onoare al municipiului Pitești.

Știrea inițială, 12 iulie 2023, ora 11:15

Sergiu Rizescu (91 de ani) va deveni cetățean de onoare al Piteștiului. Hotărârea va fi luată de Consiliul Local în ședința sa în plen de joi, 20 iulie 2023.

În perioada 1952-1954, Sergiu Rizescu a fost deținut politic în temuta închisoare comunistă din Pitești. „A fost teribil la închisoarea Pitești. În afară de bătăile crunte, îmi amintesc că ne era foame în fiecare zi, deoarece mâncarea era extrem de puțină. La micul dejun primeam un ceai spălăcit. Masa de prânz consta într-o ciorbă de praz sau varză și 125 de grame de pâine, iar seara ni se dădea arpacaș de către gardieni. În tot restul zilei, gura mi se umplea de salivă. De foame, nu puține erau dățile când efectiv îmi înghițeam saliva. Practic, saliva devenise un aliment pentru mine și alți deținuți”, povestea Sergiu Rizescu pentru adevarul.ro.

Președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, Sergiu Rizescu a fost deputat PNȚCD între anii 1992 și 2000. (Sursă foto Sergiu Rizescu: Primăria Pitești)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *