Administrația Lasconi mizează pe bani europeni pentru investiții în municipiul Câmpulung Muscel. Pe parcursul primilor doi ani de mandat, Elena Lasconi și echipa sa au depus deja proiecte pentru finanțare din fonduri europene însumând mai bine de 540.000.000 de lei.

„Încă 2.107.625,21 de lei din fonduri europene pentru Câmpulung Muscel, iar veștile bune continuă. Am semnat și contractul de finanțare din fonduri europene prin PNRR pentru eficientizarea energetică a blocului 12 din cartierul Vișoi.

Am primit aprobare pentru stațiile de așteptare inteligente, iar următoarele două săptămâni se anunță aglomerate pentru că se definitivează toate contractele din țară pe PNRR”, afirmă primarul Câmpulungului.

Elena Lasconi anticipează că în cel mult doi ani, grație investițiilor cu bani europeni, în Câmpulung se vor vedea schimbări majore în bine. „Poate v-ați obișnuit să anunț că am obținut bani europeni pentru Câmpulung. Deja am adus fonduri europene cât bugetul din taxele și impozitele dumneavoastră pe 30 de ani și am depus proiecte pentru o valoare dublă.

Este un moment istoric pentru reconstrucția Câmpulungului. Toate acestea sunt, însă, rezultatul a doi ani de muncă în echipă și documentații peste documentații.

La începutul mandatului am îndrăznit să spun că în patru ani vom depune proiecte pe fonduri europene de 500 de milioane lei. Puțini au crezut. Și mai puțini au crezut că vom și obține banii. Iată că după numai doi ani ne putem lăuda cu proiecte de peste 540 de milioane de lei. Pentru jumătate am semnat deja contractele de finanțare.

Așa începe reconstrucția Câmpulungului prin fonduri europene, exact așa cum v-am promis în urmă cu doi ani. Le vom face pe toate, dar nu se poate pocnind din degete. Anul acesta se vor face procedurile greoaie de achiziții, care durează. Dacă lucrurile merg unse, într-un an și jumătate-doi se vor vedea și primele schimbări majore”, spune Elena Lasconi.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *