Din luna mai a acestui an, în județul Argeș funcționează, prin ordin al prefectului, Comisia mixtă de control în școli. Din Comisie fac parte toate instituțiile cu atribuții în domeniu și deja există mai multe sesizări. Printre acestea, și o sesizare cu privire la abuzarea emoțională a unor elevi de la Liceul Tehnologic din comuna Stâlpeni.  

„În luna septembrie, prin petiții depuse la Inspectoratul Școlar, au fost părinți care s-au plâns de programul de funcționare a claselor la Colegiul „Zinca Golescu”. Clădirea este încă în lucru și conducerea a fost nevoită să se adapteze situației. Am atras atenția încă de la începutul anului școlar asupra situației de la „Zinca”.

La Mălureni avem o altă situație specială. Erau două microbuze școlare în comună. Unul s-a stricat și a afectat două școli, Zărnești și Bunești. Pentru ca elevii să nu învețe în clase simultane, s-a decis să funcționeze în felul următor: elevii claselor a doua și a patra de la Zărnești merg la Bunești. Cei de la grupa pregătitoare și clasele întâi și a treia sunt duși de la Bunești la Zărnești. Pentru această modificare a fost nevoie și de schimbarea orarului. Cursurile încep de la 08:30, astfel încât să fim siguri că toți elevii sunt aduși la timp. Se va reveni la normal atunci când un alt microbuz îl va înlocui pe cel stricat.

La Liceul Tehnologic din Stâlpeni este o anchetă a Poliției după ce mai mulți elevi au reclamat o persoană fizică pentru abuz emoțional. În școli nu ne facem dreptate singuri. Este un lucru pe care ar trebui să îl înțeleagă toți cei implicați”, comunică prefectul județului Argeș, Radu Perianu. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *