Congresul extraordinar al USR a ales astăzi candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale din acest an. Candidatul USR pentru funcția de Președinte al României este Elena Lasconi.

Noul lider al USR și primar al Câmpulungului a obținut 531 de voturi (94,31%). Rezultatele celorlalți doi competitori: Octavian Berceanu (membru USR București) 25 de voturi (4,44%) și Dumitru Stanca (membru USR Olt) 7 voturi (1,25%).

„Este o onoare pentru mine, mă așteaptă un drum foarte greu, dar toată viața mea am ales drumul greu. Am ales acest drum din sentimentul de iubire: iubesc România cu toată ființa mea!

Am spus de pe 10 iunie, când am văzut acea hartă roșie, că 2024 este anul în care putem să îngropăm democrația din România sau putem să o salvăm. Eu sunt sigură că fiecare român de bună-credință își dorește asta. Vom salva democrația din România și mă gândesc la o singură cifră: 1.166. Este numărul de morți de la Revoluția din 1989, a declarat Elena Lasconi după ce Congresul USR a ales-o să fie candidatul partidului pentru cea mai înaltă funcție în stat.

Lasconi a făcut un apel către toate formațiunile de dreapta și în special către Nicolae Ciucă, președintele PNL, să vină să susțină proiectul pentru prezidențiale al USR: „Singura soluție de prosperitate pentru România este Dreapta.

În ceea ce-l privește pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, aș vrea să se gândească bine, să cântărească bine ce se întâmplă în acest moment în țară și, dacă ne dorim cu toții ca PSD să nu ajungă la Cotroceni, să vină să susțină proiectul USR. Din păcate, nu-l prea mai dezlipește poporul de domnul Ciolacu.

E un moment în care ar trebui să se gândească toată lumea bine, să lăsăm orgoliile și să vedem care este binele României. Din punctul meu de vedere, dacă ne-am uni cu toții, am câștiga cu siguranță. Dacă nu doresc să se unească cu noi, noi tot vom câștiga”.

De profesie economist, Elena Lasconi (52 de ani) are o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020 este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024.

În primul său mandat de primar a început proiecte de peste 400 de milioane de lei, bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 de km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani.

Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019. Zilele trecute a fost aleasă președintă a USR.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *