Sâmbătă, 29 iunie 2024, Congresul USR va alege candidatul partidului pentru funcția de președinte al României. Trei persoane s-au înscris în cursa internă: Elena Lasconi (noua președintă USR), Octavian Berceanu (membru USR București) și Dumitru Stanca (membru USR Olt).

Elena Lasconi

De profesie economist, Elena Lasconi (52 de ani) are o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020 este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024.

În primul său mandat de primar a început proiecte de peste 400 de milioane de lei, bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 de km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani.

Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019. Zilele trecute a fost aleasă președintă a USR.

Octavian Berceanu

În vârstă de 48 de ani, Octavian-Alexandru Berceanu este de profesie inginer. În prezent, este consultant pentru Banca Europeană de Investiții în proiectul PNERP Moldova și coordonează activitatea grupului de lucru pentru reforma în sectorul forestier.

Berceanu a fost în timpul guvernării PNL-USR comisar general al Gărzii Naționale de Mediu. În această calitate, a coordonat activitatea instituției care dispune de 450 de comisari de mediu angrenați în controlul a peste 80.000 de obiective. Rezultatele obținute în cele șase luni de mandat au fost cele mai bune din istoria de 20 de ani a Gărzii de Mediu.

Dumitru Stanca

Are 59 de ani și este cadru militar în rezervă, în prezent ofițer de conformitate la o firmă privată din București. Se ocupă de asigurarea conformității reglementărilor și procedurilor interne cu legislația în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor.

În activitatea sa din cadrul Armatei a participat la reuniunile grupurilor de lucru NATO pe domeniul sprijinului logistic și s-a ocupat de organizarea de conferințe internaționale pe aceeași temă. A fost expert în grupurile de lucru pentru implementarea Acordului de acces al forțelor armate ale SUA în România.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *