Update, 2 iunie 2023, ora 15:00

Depus în urmă cu câteva luni, proiectul realizat de administrația Lasconi pentru dotarea din bani europeni a unităților de învățământ din Câmpulung Muscel a fost aprobat. Întreg proiectul (cea mai mare investiție în educație făcută în Câmpulung) ar putea fi materializat până la sfârșitul anului 2024.

„Gata cu bănci învechite, săli de sport fără echipamente performante sau computere depășite! S-a publicat lista finală cu UAT-urile care au obținut finanțare din fonduri europene pentru dotări unități de învățământ. Da, Câmpulung Muscel s-a calificat cu brio! Îi mulțumesc în mod special Ioanei Marcu, administrator public, pentru că a făcut posibilă această realizare! Sunt mândră de tine, Ioana!

Este vorba despre cea mai mare investiție în educație din istoria Câmpulungului: 15.766.588 de lei dotări. Acesta a fost unul dintre cele mai grele proiecte. Una e să depui un proiect pentru o școală, e mult mai complicat pentru 15!

Dacă lucrurile merg bine (proceduri, achiziție), până la sfârșitul anului viitor vom finaliza proiectul”, spune Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel.

Știrea inițială, 30 martie 2023, ora 12:40

Administrația Lasconi a bătut recordul: cea mai mare investiție în educație din istoria Câmpulungului. De la începutul mandatului și până în prezent, primărița Elena Lasconi și echipa ei au depus pentru unitățile de învățământ din Câmpulung proiecte din fonduri europene de aproape 100 de milioane de lei. Mai mult de jumătate dintre proiecte au primit deja finanțarea și sunt în implementare.

Cel mai recent proiect, pentru dotări, se ridică la peste 15.700.000 de lei. A fost un proiect greu, de amploare. Câmpulung este orașul din România cu cea mai mare concentrare de unități de învățământ raportat la populație și suprafață. Vor fi dotate 14 unitati școlare (grădinițe, școli, licee și colegii).

„În plus, am inclus și Clubul Copiilor, care aparține de Consiliul Județean, însă CJ Argeș nu s-a implicat deloc pentru accesarea de fonduri europene. Clubul Copiilor ne-a cerut ajutorul și i-am „adoptat” fără să stăm pe gânduri, pentru că este vorba despre copiii câmpulungenilor”, spune Elena Lasconi, primar al municipiului Câmpulung.

Noile investiții:

-table interactive, 104 bucăți;

-sisteme de tip desktop cu monitor sau sisteme all-in-one sau laptop, 454 de bucăți;

-sisteme de sunet, 219 bucăți;

-imprimante multifuncționale, 427 de bucăți;

-camere pentru videoconferințe, 425 de bucăți;

-routere wifi, 11 bucăți;

-alte dispozitive și echipamente tehnologice, 217 bucăți;

-scannere portabile pentru documente, 174 de bucăți;

-vor fi înființate și dotate 34 de laboratoare de fizică, chimie, biologie, asistență psihopedagogică și multidisciplinare;

-vor fi dotate 11 săli de sport;

-toate sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier nou.

„Mulțumesc echipei, directorilor și profesorilor din școli implicați în acest proiect! Îi mulțumesc în mod special Ioanei Marcu (n.r. – foto), administratorul public al municipiului Câmpulung, care a coordonat acest proiect! Avem multă treabă. Eu cred că dacă o ținem în ritmul acesta cel puțin zece ani, putem transforma orașul într-o bijuterie. Totul pe bani europeni!”, afirmă Elena Lasconi.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *