A murit, la vârsta de 84 de ani, Petre Dumitrescu, cel mai logeviv actor al Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești.

Petre Dumitrescu a intrat în anul 1959 la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, fiind admis de o comisie formată din Costache Antoniu, care era și decanul facultății, Radu Beligan, Ion Finteșteanu, Ion Șahighian și Alexandru Finți.

A fost repartizat la clasa profesorului Dinu Negreanu, valoros regizor de teatru și film, unde a fost coleg cu Ștefan Iordache, Emil Boroghină, Valeriu Dogari etc.

În 1963 a susținut lucrarea de stat în fața unei comisii care îl avea ca președinte pe Radu Beligan, profesor de actorie.

A activat aproape 60 de ani pe scena teatrului românesc, dintre care 57 pe scena Teatrului „Alexandru Davila”, potrivit informațiilor furnizate de teatrul piteștean.

„Am ales teatrul pentru că așa am simțit întotdeauna și m-am dus acolo unde am simțit. Este singura facultate la care am dat examen și bineînțeles că am reușit. Toate rolurile mi-au plăcut și le-am făcut așa cum am putut să le fac mai bine. Și mici, și mari. M-am bucurat de toate.

Niciodată nu m-am gândit la succesul pe care l-am avut. Pe mine m-a interesat să-mi îndeplinesc misiunea mea de actor așa cum trebuie, așa cum am învățat, așa cum e necesar pentru public. Publicul piteștean m-a apreciat întotdeauna, de aceea am stat atâția ani, am activat în teatrul din Pitești, pentru că am avut de lucru. Când nu ai de lucru, pleci în altă parte”, mărturisea Petre Dumitrescu într-un interviu.

Începând din anii 1973-1974, pe lângă actorie, s-a ocupat și de fotografierea spectacolelor și a actorilor. A avut expoziții de fotografie în teatru și la Biblioteca Județeană.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *