Potrivit unei Ordonanțe de Urgență aprobată de Guvern, demnitarii care stau în locuințe ale Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) nu vor mai plăti, de acum înainte, nici chiria și nici întreținerea. Totul va fi achitat de stat, din banul public.

Măsura este criticată de Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș. Moșteanu anunță că USR va vota împotriva acestei Ordonanțe în Parlament. 

„RA-APPS a fost transformat de PSD-PNL în hotelul de lux pe bani publici pentru demnitari! 

Ultima ordonanță de urgență adoptată de Guvern, care scutește demnitarii de la plata chiriei și a întreținerii pentru locuințele de protocol, arată care le sunt interesele reale. Noi și noi privilegii pentru ei.

În timp ce milioane de români suferă zilnic din cauza scumpirilor, din cauza celei mai mari inflații din Europa și luptă ca să-și poată achita facturile, demnitarii vor primi locuințe de lux plătite integral din bugetul public. Până și energia, gazele, apa și canalizarea vor fi achitate de stat. Este o insultă la adresa oamenilor care muncesc cinstit și trebuie să achite din taxele lor privilegiile unora.

USR va vota împotriva acestei Ordonanțe în Parlament. Solicit liderilor PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, să respingă ordonanța privilegiilor. Nu e normal să crești taxele, iar apoi să vii cu ordonanțe pentru privilegiați”, acuză deputatul USR de Argeș Ionuț Moșteanu. Amănunte despre Ordonanță, AICI.

Până la apariția acestei Ordonanțe, pentru locuințele de protocol chiria şi cheltuielile de întreţinere pentru energie, gaze, apă, canal, amortizarea şi uzura mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar, după caz, taxele şi impozitele pe clădiri şi terenuri” erau suportate de beneficiari (demnitari).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *