Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că școala nu va reîncepe fizic după vacanța de iarnă, argumentând că termenul de 11 ianuarie 2021 este ”mult prea scurt”. Și după 11 ianuarie, până la o dată care urmează să fie stabilită, cursurile se vor desfășura online.

Cîmpeanu afirmă că Ministerul Educației “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar numai “în măsura în care situația epidemiologică o va permite”.

”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie este termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″, a spus ministrul Educației la Pro TV.

Există posibilitatea ca doar elevii din clasele primare să revină fizic la cursuri pe 8 februarie, dată de la care ar putea fi redeschise și grădinițele. “Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din Educaţie discută acum cu reprezentanții din Sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide la începutul semestrului al doilea, adică luni, 8 februarie”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *