Update, ora 21:15 

Un al doilea cutremur, tot de mică intensitate și tot la o adâncime de 1 km, a avut loc în această seară, la ora 20:57, în Argeș, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung Muscel. Magnitudinea a fost de 2.8 grade pe scara Richter.

Știrea inițială, ora 20:30 

Un cutremur s-a produs în această seară, la ora 19:22, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung Muscel, în județul Argeș. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a fost un cutremur slab, cu o magnitudine de 2.5 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 1 km și la distanță de 48 de km sud-vest de Brașov, 58 de km nord-est de Pitești, 77 de km nord-vest de Ploiești, 96 de km sud-est de Sibiu și 122 de km nord-vest de București.

„Zona seismică Făgăraș-Câmpulung este a doua zonă seismică majoră a țării, după regiunea Vrancea. Seismele făgărășene se produc, de obicei, în crusta terestră, la adâncimi cuprinse între 2-5 km și maximum 40-45 de km.

Magnitudinea maximă posibilă a cutremurelor din regiunea Făgăraș-Câmpulung, estimată din înregistrări instrumentale, dar și din date istorice, este în jur de 6.5 grade. Istoricul seismicității făgărășene arată că în ultimii 300 de ani cutremurele puternice s-au succedat la intervale medii de 85 de ani”, precizează cutremure.net.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *