Un angajat al Direcției Naționale Anticorupție a fost reținut de colegii săi procurori de la DNA, pentru luare de mită.

DNA face precizări: „Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând din data de 16 noiembrie 2021, a inculpatului Despa Nicolae Răzvan, specialist în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită. (…)

În perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 de euro și, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 de euro (plătibilă în două tranșe) în legătură cu îndeplinirea unui act care intra în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși în legătură cu un contract de achiziție publică pe care omul de afaceri intenționa să îl încheie cu Direcția Națională Anticorupție în cadrul proiectului Continuarea dezvoltării capacității tehnice a DNA în investigarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, cofinanțat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance.

În contextul menționat mai sus, la data de 16 noiembrie 2021 inculpatul Despa Nicolae Răzvan a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 de euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 17 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *