Prefectul de Argeș, Radu Perianu, a prezentat astăzi concluziile controlului făcut la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

„La Secția Psihiatrie a Spitalului de Urgență Pitești mai mulți pacienți erau tratați într-un salon amenajat în clădirea tehnică.

Salonul cu 6 paturi era amenajat într-un imobil care adăpostește centrala termică, magazia, fără să existe autorizație de securitate la incendiu. Salonul are un perete comun cu centrala termică și un alt perete comun cu magazia. 3 femei erau internate la momentul controlului.

Salonul a fost amenajat cu acceptul managementului unității spitalicești, motiv pentru care ISU a sancționat cu un avertisment managamentul Spitalului Județean de Urgență Pitești pentru că a pus în funcțiune și a continuat funcționarea acestei locații care nu avea aviz.

Tot la Psihiatrie s-a constatat că pe mai multe holuri nu erau asigurate căile de acces pentru o evacure rapidă în caz de urgență. A fost dată o amendă în valoare de 2.500 de lei”.

Alte concluzii ale controlului de la SJU Pitești: „La Boli Infecțioase mai multe aparate electrice nu erau exploatate corespunzător, a fost aplicată o sancțiune de către ISU în valoare de 500 de lei.

În mai multe secții, ATI, Neurochirurgie, Chirurgie Vasculară, ușile saloanelor au o lățime mai mică decât cea a paturilor mobile. Acest lucru creează o dificultate în cazul în care ar fi nevoie de evacuarea pacienților într-o situație de urgență.

Tot din raportul ISU: tabloul electric general aflat în subsolul Spitalului de Urgență Pitești este într-o stare avansată de coroziune și poate fi un risc de incendiu.

Verificări au fost făcute și în Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Pitești. În cabinetul Ortodonție, unitul dentar prezintă un grad avansat de uzură, motiv pentru care inspectorii DSP au cerut înlocuirea lui. În aceeași locație au fost dispuse și măsuri de igienizare.

De asemenea, pe tura de noapte pe toate secțiile spitalului nu există personal suficient care să asigure evacuarea în siguranță, în caz de urgență, a pacienților netransportabili sau care necesită sprijin la evacuare”, informează prefectul.

Radu Perianu a trimis Ministerului Sănătății raportul conținând concluziile controlului, inclusiv de la Secția de Obstetrică-Ginecologie, iar astăzi a dispus verificări și la Spitalul Câmpulung și Spitalul Costești.

Amintim că pe 10 august prefectul Radu Perianu a înființat o comisie care să verifice spitalele din județul Argeș: „Am dispus înființarea unei comisii mixte de control care va desfășura acțiuni de verificare în spitalele din Argeș. Decizia a fost luată în urma multelor sesizări pe care le-am primit de la argeșeni nemulțumiți de serviciile oferite de unitățile medicale publice.

Primul vizat de controale a fost Spitalul Județean de Urgență din Pitești, a cărui conducere a reacționat (aici amănunte).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *