Prefectul de Argeș, Radu Perianu, a prezentat concluziile controlului făcut la secțiile de Oncologie și Cardiologie ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești și la farmacia spitalului.

“Activitatea de control este în desfășurare la Spitalul de Urgență Pitești. Inspectorii DSP au transmis că în două saloane ale Secției Oncologie se depășește capacitatea maximă admisă de 6 paturi în salon, iar la Secția Cardiologie o parte din mobilier are un grad avansat de uzură.

A fost făcut un control și la Prosectura spitalului, dar și la farmacie. Inspectorii DSP au găsit soluții perfuzabile care erau păstrate la o temperatură aproape de limita maximă impusă de producător. Din lipsă de spațiu, erau păstrate pe un hol. DSP a impus aici două măsuri, ambele cu caracter permanent: să se respecte condițiile de păstrare și aprovizionarea să fie făcută ritmic, în cantități care permit depozitarea corespunzătoare.

Până la sfârșitul acestei săptămâni, reprezentanții Spitalului de Urgență Pitești au primit termen de remediere după ce s-a constatat că spațiul de stocare a deșeurilor periculoase are o porțiune cu pereții și pavimentul nefinisate, în timp ce spațiul de depozitare a deșeurilor nepericuloase a fost desființat și deșeurile erau depozitate în curtea spitalului”.

Amintim că pe 10 august prefectul Radu Perianu a înființat o comisie care să verifice spitalele din județul Argeș: „Am dispus înființarea unei comisii mixte de control care va desfășura acțiuni de verificare în spitalele din Argeș. Decizia a fost luată în urma multelor sesizări pe care le-am primit de la argeșeni nemulțumiți de serviciile oferite de unitățile medicale publice”. Primul vizat de controale a fost Spitalul Județean de Urgență din Pitești. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *