Societatea Apă Canal a demarat controale inopinate la asociațiile de proprietari din Pitești pentru depistarea unor eventuale branșamente clandestine de apă.

Dacă vor fi găsite astfel de nereguli, furnizorul de apă al municipalității va sesiza organele de urmărire penală pentru tragerea la răspundere a reprezentanților legali ai asociației de proprietari. De asemenea, va fi urmărită recuperarea prejudiciului.

La sfârșitul săptămânii trecute, echipele de control ale societății au găsit un branșament ilegal, cu plecare din amonte de apometru, la o asociație de proprietari din zona Alprom. Apa furnizată de operator nu era contorizată.

„Au fost sesizate organele de urmărire penală pentru tragerea la răspundere a reprezentanților legali ai asociației de proprietari, sens în care societatea noastră va efectua toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului creat.

De asemenea, la data controlului s-a desființat lucrarea clandestină de ocolire a apometrului, toate costurile fiind în sarcina asociației de proprietari.

Pentru reducerea consumului ilegal de apă, Apă Canal 2000 SA continuă verificările atât la asociații de proprietari, cât şi la alte categorii de utilizatori”, avertizează Apă Canal.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *