„În sfârșit, Bascovul are un consiliu local care se ridică la nivelul așteptărilor cetățenilor din comună, după ce vreme de 30 de ani Consiliul a fost populat majoritar de „trandafiri roșii”, care veneau la ședințe doar pentru a striga prezența și pentru a ridica mâna când eternul primarul o cerea.

Consilierii locali USR PLUS Daniel Tudor, Ionuț Ivănescu și Eugen Popescu, alături de alianța PNL-PMP formată la Bascov, au reușit să facă într-un an ce nu au făcut consilierii PSD în 30. Au propus proiecte noi pentru comună și au adus peste 40 de amendamente proiectelor deja existente, lucru care a stârnit stupefacția primarului (n.r. – Gheorghe Stancu-PSD), care a simțit că îi fuge efectiv pământul de sub picioare”, potrivit Departamentului de comunicare al USR Argeș.

Dintre proiectele propuse de alianța din Consiliul Local Bascov enumerăm:

-difuzarea online a ședințelor și asigurarea transparenței mult dorite de societatea civilă;

-deschiderea terenurilor de sport, o inițiativă USR la nivel național preluată și în Bascov;

-realizarea auditului la Primăria Bascov, proiect care a avut susținere doar din partea USR PLUS și care nu a trecut de votul Consiliului Local;

-bugetul participativ, un proiect controversat la început, dar care și-a arătat eficiența încă din primul an, deoarece cu ajutorul acestuia locuitorii comunei pot propune direct Primăriei proiecte care ajută comunitatea.

Grație bugetului participativ au fost deja finalizate trei proiecte importante: achiziționarea de platforme moderne pentru colectarea selectivă a gunoiului menajer (montate în zona centrală a comunei), un dig de protecție împotriva inundațiilor în satul Scheau și asfaltarea unui drum industrial intens circulat.

Pentru anul 2022, consilierii USR PLUS Bascov au în plan, împreună cu alianța formată în Consiliul Local, să promoveze noi proiecte benefice pentru comunitate, cu ajutorul bugetului participativ. Printre acestea se numără construirea și amenajarea unui spațiu pentru relaxare și grătare în zona Glâmboc, înființarea unei treceri de pietoni semaforizate în fața Casei de Cultură și achiziționarea unei mașini moderne pentru spălat trotuarele. Bineînțeles, orice cetățean din comună poate veni cu sugestii sau cu idei.

„Viitorul sună bine pentru comuna limitrofă municipiului Pitești, mai ales că aici USR PLUS are o filială tânără, cu foarte mult potențial și dornică să arate că și în Bascov se poate trăi la standarde europene. Rămâne de văzut dacă în 2024 bascovenii vor pune ștampila de vot pentru viitor sau o vor pune tot acolo unde s-au obișnuit în ultimii 30 de ani”, transmite Departamentul de comunicare al USR Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.