Părinții cu venituri mici din comuna argeșeană Cocu vor primi din acest an un stimulent financiar de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut. Banii vor veni de la bugetul localității.

Stimulentul va fi acordat ca urmare a unei propuneri a consilierilor locali USR Codruț Bădescu și Robert Ștefănescu (foto). Cei doi au făcut un amendament în acest sens la bugetul pentru 2023 al comunei, amendament aprobat de Consiliul Local Cocu.

„Stimulentul de 2.000 de lei va fi acordat pentru fiecare nou-născut ai cărui părinți au venituri mici. Mai exact, pentru familiile ale căror venituri totale nu depășesc două salarii minime pe economie.

Vremurile prin care trecem, inflația, prețurile care se măresc de la zi la zi m-au determinat să depun acest proiect. Suntem datori să ajutăm.

Urmează ca până la următoarea ședință (n.r. – de Consiliu Local) să întocmim regulamentul, pe care îl vom pune la dispoziție cetățenilor pentru a ști cum se poate intra în posesia banilor”, precizează Codruț Băsescu, consilier local USR în comuna Cocu, județul Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *