Șeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, comisarul-șef de poliție Ciprian Mihai Marangoci, a fost reținut de procurorii DIICOT Pitești pentru 24 de ore pentru favorizarea făptuitorului şi luare de mită.

DIICOT informează: „La data de 28.07.2023 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au pus în aplicare mandate de percheziţie domiciliară vizând spaţii din incinta unei instituţii publice într-un dosar privind săvârșirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi luare de mită.

S-a reţinut că inculpatul, şef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, a fost prins în flagrant în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv suma de 500 de euro şi un cartuş de ţigări pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a primi în incinta unității de detenție pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.   

Totodată, profitând de funcţia deţinută, inculpatul a pretins și primit sume de bani și bunuri de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală.

Acțiunile inculpatului au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenție, cu consecința îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de DIICOT”.

Astăzi, 29 iulie, comisarul-șef de poliție Ciprian Mihai Marangoci va fi prezentat în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Argeş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliția Argeș transmite: „La data de 29 iulie 2023 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeș a fost informat de DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești cu privire la faptul că față de un angajat a fost pusă în mișcare acțiunea penală și luată măsura reținerii.

În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost pus la dispoziție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *