O informare și două coduri galbene au fost emise în această dimineață de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), codurile galbene vizând și extremitatea nordică a județului Argeș.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 31 ianuarie, ora 16:00 – 1 februarie 2021, ora 12:00. Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat, 30…40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

La munte, la altitudini mai mici de 1.400 de metri, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general cu viteze de 50…60 km/h.

COD GALBEN 1

Interval de valabilitate: 31 ianuarie, ora 20:00 – 1 februarie 2021, ora 10:00. Fenomene vizate și zone afectate: ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului la altitudini de peste 1.400 de metri în Carpații Meridionali și Carpații Occidentali.

În Carpații Meridionali și Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1.400 de metri, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

COD GALBEN 2

Interval de valabilitate: 31 ianuarie, ora 20:00 – 1 februarie 2021, ora 10:00. Fenomene vizate și zone afectate: polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei și sud-estul Transilvaniei.

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *