Drumul comunal 178 care traversează satul Cocu Vale din localitatea argeșeană Cocu arată ca după un război. Cu doar două zile în urmă, un șofer și-a făcut franjuri bara de protecție față a autoturismului intrând cu mașina într-un maldăr de zăpadă de pe margine după ce a încercat să ocolească puzderia de gropi din „carosabil”. Dar cine le poate ocoli? Tot drumul este ciuruit.

Situația este cunoscută la Primărie, dar administrația pesedistă a comunei a refuzat să aloce bani pentru reabilitarea temeinică a acestui drum. Codruț Bădescu (foto), consilier local USR în comuna Cocu, a cerut ca în bugetul pentru anul 2023 să fie prevăzută finanțarea necesară în acest sens. Amendamentul i-a fost respins.

Codruț Bădescu declară: „Cocu Vale arată în această perioadă ca într-un film postapocaliptic. De parcă invazia zombi și a extratereștrilor a avut loc simultan, iar armele cu care ne-au atacat au fost tunuri galactice.

În fiecare an eu depun amendamente pentru reabilitarea conformă a drumurilor. Anul acesta mi-au fost respinse toate. Pentru Cocu Vale nu s-a prins în bugetul local al anului 2023 nicio sumă, deși le-am explicat în ședința de acum câteva zile cât de greu le este locuitorilor de aici și că drumul trebuie reabilitat acum.

Să nu credeți că Primăria este luată prin surprindere. Nicidecum. De fiecare dată se întâmplă la fel. Mereu am sesizat problema drumurilor, chiar și acum la ultima ședință de consiliu local. Au spus că vor reabilita, dar nu acum, pentru că e pământul ud, iar execuția nu ar fi realizată cum trebuie. Dar până când Dumnezeu va usca pământul, cetățenii ce vor face?!

Drumul a fost reabilitat ultima oară fix înainte de Crăciun. De atunci și până acum, adică de aproximativ 6 săptămâni, nimic nu s-a mai întâmplat. Iar după ce a plouat în ianuarie, drumul a început să arate din nou așa, într-o stare execrabilă.

Mai mulți cetățeni din zonă m-au sunat în aceste zile, chiar și azi, să îmi explice ce pagube le-a adus autoturismelor lor Drumul Iadului. Unii dintre ei au pagube de mii de lei. Planetare, arcuri, mare parte din mecanică – distruse într-o singură lună.

Mai este o problemă, la fel de mare. Timpul pierdut pe acest drum, care are doi kilometri, este și de 15 minute, dacă ții cât de cât la mașină. Un cetățean din zona respectivă ar trebui să parcurgă drumul până la Pitești în cel mult 25-30 de minute. Din cauza condițiilor actuale, se ajunge însă chiar și în 40-45 de minute.

O reabilitare realizată la câteva săptămâni distanță după ce drumul s-a stricat este ca și cum nu ai face nimic, după ce pagubele s-au acumulat mai repede decât viteza luminii.

Alegerile locale sunt organizate vara, sunt puse special atunci, când starea drumurilor este mai bună, iar noi, românii, avem tendința să uităm umilințele trăite pe parcursul anului. Sper ca acum cetățenii să își amintească ce pățesc an de an și că schimbarea trebuie realizată. Nu se mai poate!”.

Consilierul local USR Codruț Bădescu a atras în repetate rânduri atenția asupra stării deplorabile a drumurilor din comuna Cocu (aici amănunte).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *