Abonații casnici care până la 1 ianuarie 2021 nu vor încheia un nou contract cu furnizorul de energie electrică NU vor fi deconectați, furnizarea curentului urmând să continue în baza contractului existent.

Precizarea a făcut-o astăzi conducerea Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România, care infirmă informația vehiculată în spațiul public în ultima vreme potrivit căreia consumatorii casnici ar fi obligați să semneze noi contracte, în caz contrar urmând să li se taie curentul în locuințe.

„Odată cu liberalizarea pieţei, nu trebuie să existe grija că veţi rămâne fără energie. Nu! Toţi consumatorii vor continua să fie alimentaţi în funcţie de opţiunea pe care o au: schimbă contractul sau continuă, el va fi alimentat în continuare”, afirmă președintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România, Ion Lungu.

Amintim că de la 1 ianuarie anul viitor piața de furnizare a energiei electrice va fi total liberalizată în țara noastră. Ca urmare a măsurii, abonații casnici pot alege fie să rămână cu vechiul contract – la un preț de serviciu universal (prețul încă nu a fost stabilit), care este avizat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, fie să semneze un nou contract cu furnizorul actual sau cu un altul, licenţiat de Autoritate.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *