Președintele USR, Cătălin Drulă, cere de la coaliția PSD-PNL măsuri urgente de oprire a risipei de la buget și de scădere a taxelor pe muncă, în contextul în care România înregistrează recorduri de scumpiri la alimente și a ajuns să fie pe primul loc în UE la creșterile de prețuri la unele produse.

Ultimele date publicate astăzi de INS (aici amănunte) confirmă că prețurile alimentelor au explodat, iar românii sunt printre cei mai săraci din Europa.

„Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a scăpat economia din mână și România este în rândul țărilor cu cea mai mare inflație din UE. În luna ianuarie 2023 rata anuală a inflației la produsele alimentare a ajuns la 22,5% comparativ cu ianuarie 2022.

Marcel Ciolacu tot vorbește pe la televizor despre ce o să facă PSD, dar PSD este deja la guvernare și nu face nimic. Scumpirile nu se mai opresc, nivelul de trai scade. Nu există urgență mai mare în prezent decât oprirea scumpirilor. Asta trebuie să fie prioritatea oricărui guvern și asta înseamnă că statul trebuie să își reducă cheltuielile și să stimulăm producția. Lor în momentul de față le convin scumpirile, Câciu se bucură de scumpiri, pentru că baza de taxare este mai mare și vin mai multe fonduri la bugetul de stat”, transmite președintele USR, Cătălin Drulă.

USR solicită Guvernului PSD-PNL „să oprească politicile fiscale dezastruoase care duc la creșterea continuă a prețurilor la alimente și prăbușirea nivelului de trai în România”.

„Românii nu își mai permit să plătească aceste prețuri imense, iar Guvernul PSD-PNL nu face nimic pentru a-i ajuta, ci introduce noi creșteri de taxe și impozite. Cheltuielile statului sunt tot mai mari, din cauza sinecurilor create pentru apropiații PSD și PNL și a pensiilor speciale, iar deficitul și datoriile României cresc continuu.

Soluțiile pentru depășirea actualei crize economice sunt oprirea risipei din bani publici și reducerea taxelor pe muncă, dar PSD și PNL au blocat în Parlament proiectele USR care încercau implementarea acestor măsuri”, afirmă Cătălin Drulă.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *