Președintele USR, Cătălin Drulă, avertizează că Guvernul PSD-PNL împinge România spre un dezastru fără precedent, după ce într-un an deficitul la bugetul de stat a explodat de la 24 la 34,2 miliarde de lei.

„Cifrele ne arată că Ciucă și Ciolacu au dus finanțele țării în groapă și i-au sărăcit pe români ca să își hrănească clientela de partid. Guvernul PSD-PNL și-a bătut propriul record de tocare a banilor publici și într-un an deficitul la bugetul de stat a explodat de la 24 la 34,2 miliarde de lei. Acești iresponsabili nu știu decât să continue sarabanda cheltuielilor și să bage mâna în buzunarul oamenilor”, acuză Cătălin Drulă.

Liderul opoziției le cere șefilor PSD și PNL să oprească jaful de la buget pentru clientela de partid. Drulă spune că astfel se vor găsi bani pentru salarii decente pentru profesori: „Prioritatea zero trebuie să fie oprirea jafului de la buget. Prin tăierea pensiilor speciale, a sinecurilor și furturilor vor fi bani pentru salarii decente pentru profesori. USR a propus de acum un an soluțiile corecte: oprirea jafului de la buget, reformele și investițiile din PNRR, scăderea taxării pe muncă”.

Deficitul la bugetul de stat a ajuns la 34,2 miliarde de lei, adică la 2,2% din PIB, la patru luni. Anul trecut, deficitul era de 24 de miliarde, adică de 1,8% din PIB pentru aceeași perioadă.

Dacă analizăm deficitul la bugetul general consolidat la patru luni, acesta este de 27,4 miliarde de lei (1,72% din PIB). Anul trecut, deficitul la bugetul general consolidat era de 16 miliarde pe aceeași perioadă (doar 1,2% din PIB).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *