Timp de o lună, profesori și elevi ai Liceului de Arte „Dinu Lipatti” au transformat un zid rece de la Spitalul de Pediatrie din Pitești într-o lume caldă, colorată, de basm. Îi felicităm și le mulțumim.
În ultima lună, zi de zi, profesori și zeci de elevi de la secțiile de arte plastice și arhitectură ale Liceului „Dinu Lipatti” din Pitești au lucrat cu mult drag și cu multă inspirație în curtea Spitalului de copii.
Zidul de susținere a dealului din spatele spitalului a devenit, grație efortului lor benevol, o minunată carte de povești, care să le mai aline din suferință copiilor bolnavi internați aici.
„Am dorit să realizăm o compoziție decorativă care să aline suferințele copiilor internați în cadrul spitalului. O lume de basm, în care spațiul maritim, terestru și cosmic se contopesc.
O lună am lucrat, zilnic. Bine că acum ne-a mai ajutat vremea, au fost momente în care ne înghețau mâinile pe pensulă.
Am lucrat cu drag și vă spun sincer că de fiecare dată când auzeam plânsetele copiilor, eram și mai motivați. Ne-a emoționat.
Proiectul nu a fost gândit inițial chiar atât de complex, dar s-a amplificat și au răspuns toți colegii de la Liceul de Arte plus elevii. Am lucrat cu o mare determinare și am zis că, dacă reușim să le oferim o bucurie, ar fi cea mai mare satisfacție pentru noi”, spune profesorul Laurențiu Ionuț Baltă (foto principal), coordonator al proiectului.
Inițiativa s-a bucurat de susținere materială din partea Spitalului de Pediatrie. Proiectul a fost inițiat de profesoara Anca Diana Giura, fiind total implicați, alături de coordonatorul Laurențiu Ionuț Baltă, și profesorii Monica Dinu, Eduard Fleancu, Daniel Preduț, Lavinia-Elena Vieru, Silvia Horobeanu și Adina Baltă.
„Parteneriatul dintre Spitalul de Pediatrie Pitești și liceul nostru are ca scop transformarea spațiului exterior în loc de joacă pentru alinarea copiilor care sunt nevoiți să-și petreacă timpul aici pe perioada vindecării, prin evadarea din salonul de spital într-o lume de basm, plină de personaje fantastice care aparțin fie lumii marine, fie spațiului cosmic sau chiar din imediata noastră realitate, compoziția fiind încadrată de două personaje protectoare și, central, figura maternă”, precizează minunatul colectiv al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești.