Județul Argeș a intrat la ora 10:00 sub avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

În intervalul menționat, local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, instabilitate care se va manifesta prin ploi torențiale, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Vântul va avea temporar intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, de peste 80…90 km/h.

Notă: astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni. Vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului. Zone afectate: Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei. 

În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici de 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55…65 km/h, şi vor fi vijelii.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *