Marius Cristian Puiu (foto) va fi numit în funcția de administrator public al județului Argeș. Numirea urmează să fie făcută în curând de președintele Consiliului Județean (CJ), Ion Mînzînă. Contractul va fi valabil pe perioada actualului mandat al președintelui CJ (până în vara anului 2024).

CJ nu a precizat ce salariu va avea Puiu. Ultimul venit salarial anual declarat de fostul administrator public de la Consiliul Județean Argeș, Maria Dinu, a fost de 147.321 de lei.

În vârstă de 52 de ani, economist de profesie, Marius Cristian Puiu lucrează din 1993 la Administrația Județeană a Finanțelor Publice. De-a lungul anilor, la AJFP Argeș a ocupat mai multe funcții, printre care șef Serviciu administrare venituri contribuabili mijlocii, șef Birou comunicare și servicii interne și șef Serviciu administrativ, arhivă și gestionarea formularelor cu regim special.

Potrivit declarației sale de avere, Marius Cristian Puiu are în Moșoaia, comuna în care domiciliază, un teren intravilan de 792 de mp, cumpărat în anul 2004, și o casă, construită în 2005, de 280 de mp. De asemenea, mai deține în proprietate în Pitești un apartament de 47,29 de mp, cumpărat în 2008.

Ca angajat la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, Marius Cristian Puiu a obținut un venit salarial anual de 85.313 lei.

Puiu are de returnat un credit bancar de 61.000 de euro contractat la Volksbank în 2007 și scadent în 2034.

Funcția de administrator public al județului Argeș a rămas vacantă după încetarea mandatului Mariei Dinu. Ea nu a mai fost dorită de Ion Mînzînă în noua echipă de conducere a CJ. Amintim că în ianuarie 2020, Maria Dinu i-a făcut concurență lui Mînzînă în alegerile pentru postul de președinte al PSD Argeș, alegeri câștigate de acesta din urmă.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *