Consilierii locali USR Merișani (foto) au depus un proiect pentru aderarea comunei la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești. Scopul: autobuzele Publitrans să circule și pe traseul Pitești-Merișani și retur.

Laurențiu Ghilencia, consilier local USR Merișani, vine cu precizări și argumente: ,,Încă de la începutul mandatului în Consiliul Local Merișani, noi, cei patru foști și actuali consilieri ai USR Merișani (Viorel Filip, Laurențiu Ghilencia, Iulian Militaru și Răzvan Olteanu), ne-am desfășurat activitatea în sprijinul cetățenilor. Am depus numeroase proiecte de HCL și amendamente la proiectele inițiate de alții.

Acum, chiar în aceste zile, se va dezbate unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre inițiate de consilierii USR și la care s-au raliat atât consilierii PNL, cât și consilierul independent. Este vorba despre aderarea comunei Merișani la ADI Transport Pitești.

Deși Merișaniul este situat pe o importantă axă rutieră (DN 7C Pitești-Curtea de Argeș), problema transportului în comun către și dinspre Pitești este una care îi afectează pe toți locuitorii comunei. În momentul de față nu există curse rutiere care să deservească locuitorii comunei, iar transportul cu microbuzele de pe linia de maxi-taxi Pitești-Curtea de Argeș se desfășoară în condiții foarte dificile, cu aglomerație și încălcarea legislației în vigoare cu privire la numărul de pasageri din microbuze. În plus, seara nu mai există curse, iar locuitorii comunei nu mai au cu ce să facă naveta de la serviciu sau de la școlile din Pitești”.

De asemenea, și transportul pe calea ferată lasă de dorit în zona Merișani: cursele sunt la ore nepotrivite, iar distanțele până la gări sunt foarte mari.

„Din aceste motive, noi, consilierii USR, am propus printr-un proiect de HCL aderarea comunei Merișani la ADI Transport Pitesti, astfel încât traseul metropolitan 11 să fie prelungit până la Merișani.

Paradoxal, acest proiect deosebit de util cetățenilor din Merișani întâmpină o opoziție foarte mare din partea autorităților executive ale UAT Merișani și a consilierilor PSD. Votul decisiv se va da săptămâna viitoare. Sperăm că politica de partid să pice pe planul secund și toți consilierii, indiferent de apartenența politică, să voteze proiectul sprijinit de majoritatea cetățenilor comunei”, afirmă Laurențiu Ghilencia, consilier local USR Merișani.

Amintim că, de la 1 septembrie 2022, autobuzele Publitrans Pitești circulă și în comunele limitrofe Bradu, Bascov și Mărăcineni.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *