Update, 21 septembrie 2022, ora 14:40

CNAIR revine asupra anunțului inițial și informează că acțiunea va începe pe 28 septembrie, nu pe 21 septembrie: “Din motive obiective și pentru desfășurarea anchetelor în condiții optime, CNAIR a luat decizia de a demara aceste anchete începând din data de 28.09.2022”.

Știrea inițială, 20 septembrie 2022, ora 09:35

Pe 21 septembrie, 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022, în intervalele orare 08:00-12:00 și 14:00-18:00, se vor desfășura anchetele de circulație „Origine-Destinație”.

Anchetele vor avea loc pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi din România, în puncte determinate prin metode statistice.

„Acest studiu, coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică, constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare”, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Vor fi echipaje mixte CNAIR-Poliția Română (recenzori și agenți de circulație), care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

-originea plecării în cursă;

-destinația cursei;

-scopul călătoriei (de exemplu: turistic, către domiciliu, către locul de muncă);

-felul mărfii (în cazul vehiculelor pentru transport de marfă);

-numărul de pasageri (în cazul vehiculelor de pasageri).

Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Potrivit CNAIR, informațiile care vor fi cerute vor rămâne complet anonime, în conformitate cu regulamentul general referitor la protecția datelor.

CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii, astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *