O avertizare de vreme rea care vizează și județul Argeș a fost emisă cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Avertizarea este valabilă de mâine, 26 decembrie, ora 10:00, și până luni, 28 decembrie 2020, ora 10.

Potrivit ANM, în intervalul de timp menționat la munte vor predomina ninsorile – în special la altitudini de peste 1.500 de metri – și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură.

Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

În jumătatea de sud a țării, temporar, vor fi precipitații în general moderate cantitativ. Local se vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia vor fi mai ales ninsori și lapoviță.

Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local, va atinge la rafală viteze în general de 40…50 km/h.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *