Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă avertizări cod galben și cod portocaliu, care vizează și județul Argeș.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 4 ianuarie, ora 14:00 – 5 ianuarie 2021, ora 08:00. Fenomene vizate: ploi abundente; intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudini de peste 1.700 de metri.

În intervalul de timp menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1.700 de metri în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60…80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 4 ianuarie, ora 18:00 – 5 ianuarie 2021, ora 08:00. Fenomene și zone vizate: viscol puternic și ninsori abundente în Carpații Meridionali, la peste 1.700 de metri altitudine.

Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității la sub 50 de metri.

Notă: În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *