Argeșul va intra sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

INFORMARE

Interval de valabilitate: 8 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: manifestări de  instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Notă: Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 8 iunie, ora 11:00 – 8 iunie, ora 21:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *