Argeșul este un județ înghețat la această oră, aflându-se sub atenționare meteorologică din cauza temperaturilor scăzute. Polul frigului în județ este în zona montană înaltă, la cota 2.000, pe Transfăgărășan, acolo unde termometrele indică -19,2 grade. Stratul de zăpadă măsoară 206 centimetri.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în Câmpulung Muscel sunt -14 grade, în Curtea de Argeș -13,2 grade, în Dedulești-Morărești -12,1 grade, iar în Stolnici -12,7 grade. În Pitești temperatura aerului este de -11,2 grade, iar în Mioveni de -11 grade.

Atenționarea meteorologică va fi valabilă până miercuri, 20 ianuarie 2021, la ora 10:00. Până atunci, vremea va continua să fie deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger.

Temperaturile minime vor coborî frecvent la sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. Local se va semnala ghețuș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *