Update, 28 noiembrie 2022, ora 08:25 

Bărbatul de 83 de ani a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș în fața instanței competente cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Judecătoria Curtea de Argeș a admis cererea și a dispus cercetarea acestuia sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Update, 27 noiembrie 2022, ora 12:00

Șoferul, în vârstă de 83 de ani, din Corbeni, a fost reținut pentru 24 de ore. Duminică, 27 noiembrie, va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Update, ora 21:35

Și celălalt pieton a decedat, la spital. Ambii pietoni care au murit în urma accidentului sunt din comuna Albeștii de Argeș.

Înainte de accidentul mortal, șoferul, care are 83 de ani și este din comuna Corbeni, a accidentat un biciclist, de 32 de ani, în municipiul Curtea de Argeș. A părăsit locul accidentului, iar ulterior, în Albeștii de Argeș, i-a lovit pe cei doi pietoni.

Poliția Argeș transmite: „Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș a rezultat că un bărbat de 83 de ani din Corbeni care conducea un autoturism pe raza municipiului Curtea de Argeș, la efectuarea virajului la stânga de pe strada 1 Decembrie 1918 către strada Eroilor (direcția Curtea de Argeș spre Corbeni), în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, a acroșat cu autoturismul bicicleta unui bărbat de 32 de ani din același municipiu, care se pregătea să traverseze, accidentându-l ușor. Conducătorul autoturismului a părăsit locul producerii accidentului fără încuviințarea polițiștilor.

La scurt timp, același conducător auto a accidentat doi pietoni pe raza localității Albeștii de Argeș, pe DN 7C.

Din păcate, în urma celui de-al doilea accident a rezultat decesul unuia dintre cei doi pietoni, un bărbat de 71 de ani din Albeștii de Argeș, iar al doilea pieton, de 82 de ani, din aceeași localitate, a fost preluat de un echipaj medical în stare de inconștiență, decedând la spital.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

În cauză va fi întocmit dosar penal pentru părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, conform articolelor 338, 192 și 196 din Codul Penal, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsurilor legale care se impun”.

Știrea inițială, ora 18:25

Doi pietoni au fost loviți de un autoturism (Duster), cu puțin timp în urmă, pe drumul național 7C, în Albeștii de Argeș.

Din păcate, unul dintre pietoni, un bărbat în vârstă de 71 de ani, a murit pe loc în urma impactului, iar celălalt, un alt bărbat, de 82 de ani, este rănit grav și în stare de inconștiență. I se fac manevre de resuscitare.

Potrivit primelor informații, șoferul autoturismului are 83 de ani.

Un echipaj de la Poliția Rurală Albeștii de Argeș este la fața locului pentru primele măsuri, urmând ca cercetările să fie efectuate de polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș. Vom reveni cu amănunte.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *