Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a hotărât astăzi, 4 decembrie 2020, să permită redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte și a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc DOAR în localitățile din Argeș în care rata de infectare cu SARS-COV-2 este de sub 3/1.000 de locuitori. Adică în 64 de localități.

Cele 64 de localități în care vor putea fi reluate aceste activități sunt: Aninoasa, Arefu, Boțești, Brăduleț, Cepari, Corbeni, Corbi, Coșești, Dâmbovicioara, Dârmănești, Dragoslavele, Hârsești, Mozăceni, Miroși, Nucșoara, Oarja, Poienarii de Muscel, Rătești, Râca, Sălătrucu, Slobozia, Stoenești, Ștefan cel Mare, Șuici, Tigveni, Ungheni, Vlădești (unde rata de infectare e mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori), Albeștii de Argeș, Albeștii de Muscel, Băbana, Băiculești, Bârla, Beleți-Negrești, Berevoești, Bogați, Bughea de Sus, Buzoești, Călinești, Ciofrângeni, Ciomăgești, Cocu, Cotmeana, Davidești, Domnești, Hârtiești, Izvoru, Leordeni, Lunca Corbului, Merișani, Micești, Morărești, Mușătești, Negrași, Pietroșani, Popești, Recea, Rociu, Stolnici, Țițești, Uda, Valea Danului, Valea Mare Pravăț, Vedea și Vulturești (unde rata de infectare e mai mare de 1,5 și mai mică de 3/1.000 de locuitori).

Remarcăm că această condiție (rată de infectare cu SARS-COV-2 mai mică de 3/1.000 de locuitori) NU este îndeplinită în niciunul dintre municipiile și orașele județului Argeș. Prin urmare, aceste activități NU vor fi reluate în Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș, Mioveni, Ștefănești, Topoloveni și Costești, dar nici în comunele Albota, Bascov, Bălilești, Boteni, Bradu, Budeasa, Bughea de Jos, Căldăraru, Căteasca, Cetățeni, Cicănești, Cuca, Dobrești, Drăganu, Godeni, Lerești, Mălureni, Mărăcineni, Mihăești, Mioarele, Poiana Lacului, Poienarii de Argeș, Proboieni, Rucăr, Săpata, Schitu Golești, Stâlpeni, Suseni, Teiu și Valea Iașului (38 din totalul celor 102 localități ale județului).

Textul Hotărârii CJSU 

Art.1. (1) Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, în localităţile din județul Argeș unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, prevăzute în Anexa nr.1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2) Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unităţi de cazare în intervalul orar 06:00 – 23:00, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile din județul Argeș unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, prevăzute în Anexa nr.1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(3) Se permite activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în intervalul orar 06:00 – 23:00, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile din județul Argeș unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, prevăzute în Anexa nr.1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(4) Măsurile prevăzute la alin.(1) – (3) intră în vigoare începând cu data de 07.12.2020, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Art.2. (1) Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, în localităţile din județul Argeș unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, prevăzute în Anexa nr.2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2) Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unităţi de cazare în intervalul orar 06:00 – 23:00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localităţile din județul Argeș unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, prevăzute în Anexa nr.2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(3) Se permite activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în intervalul orar 06:00 – 23:00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localităţile din județul Argeș unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, prevăzute în Anexa nr.2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(4) Măsurile prevăzute la alin.(1) – (3) intră în vigoare începând cu data de 07.12.2020, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Art.3. (1) Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor în localitățile din județul Argeș unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, prevăzute în Anexa nr.3 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2) Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare doar pentru persoanele cazate în aceste unități în localitățile din județul Argeș unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, prevăzute în Anexa nr.3 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(3) Se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective aparținând operatorilor economici prevăzuți la alin.(1) și (2), cu condiția limitării la cel mult 3 cumpărători aflați simultan în incinta spațiului respectiv și cu asigurarea obligatorie a unei distanțe minime de 2 m între persoanele aflate în zona casei de marcat.

(4) Măsurile prevăzute la alin.(1) și (2) se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent – în conformitate cu prevederile H.G.nr. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, anexa 3, art.6, punctul 3.

(5) Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în localitățile din județul Argeș unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, prevăzute în Anexa nr.3 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(6) Sunt interzise activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte  în localitățile din județul Argeș unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, prevăzute în Anexa nr.3 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(7) Măsurile prevăzute la alin.(1) – (6) intră în vigoare începând cu data de 07.12.2020, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Textul integral al Hotărârii CJSU nr. 61/4.12.2020 poate fi citit aici. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *