Au fost percheziții astăzi în municipiul Pitești, orașul Topoloveni și comunele Poiana Lacului și Izvoru, la sediul unei firme (service auto) și la locuințele unor indivizi bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat și de înșelăciuni privind asigurările.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2016-august 2019, trei indivizi au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alte trei persoane. Suspecții au avariat intenționat mai multe autoturisme în așa-zise accidente de circulație, de fapt tamponări pe care ei înșiși le “regizau”. Ulterior pretinselor accidente, aceștia se prezentau la diverse societăți de asigurare-reasigurare, cerând și primind sume de bani pentru efectuarea de reparații la mașinile respective. După obținerea banilor, autoturismele avariate erau reparate la același service auto, parte a filierei infracționale, precizează anchetatorii.

Prejudiciul creat societăților de asigurare-reasigurare se ridică la aproximativ 80.000 de euro.

În urma perchezițiilor, șase persoane au fost duse la Poliție pentru audieri, audieri la capătul cărora anchetatorii ar putea dispune rețineri în acest caz.

Perchezițiile au fost făcute de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al specialiștilor de la Serviciul Criminalistic Argeș. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *