Update, 22 februarie 2024, ora 11:10

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Argeș a admis propunerea DIICOT Pitești și a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile: În baza art. 226 alin. (1) C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Piteşti în dosarul de urmărire penală nr. 84/24/P/2024.

În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Hârjan Remus Ionuț, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, prev. de art. 210 alin.1 lit. a C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 21.02.2024 până la data de 21.03.2024, inclusiv.

În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”.

Știrea inițială, 21 februarie 2024, ora 09:00

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Pitești au pus în aplicare un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016 – februarie 2024, un bărbat și-a exploatat sexual soția. A transportat-o în diverse locuri din Marea Britanie, Italia și Germania, obligând-o, prin acte de violență fizică și psihică, să practice prostituția în folosul său material.

Când soția lui a refuzat să continue să se prostitueze, individul a amenințat-o cu moartea, atât pe ea, cât și pe fiul lor, minor.

Marți, 20 februarie, bărbatul a fost prins de polițiști într-un imobil din municipiul Câmpulung, acolo unde se afla împreună cu minorul. A fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Argeș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Minorul a fost preluat de D.G.A.S.P.C. Argeș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Argeș, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al jandarmilor argeșeni.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *