O simplă misiune de patrulare în zona orașului Ștefănești a făcut ca jandarmii argeșeni de la Detașamentul 1 Mobil să afle despre povestea a doi bătrâni care trăiesc la marginea localității.

Jandarmii au întâlnit-o pe tanti Gheorghița, în vârstă de 81 de ani, în timp ce mergea pe jos pe un drum de la marginea pădurii. Au intrat în vorbă cu ea și i-au aflat povestea. Femeia le-a spus jandarmilor că îl îngrijește pe soțul ei, de 86 de ani, care nu mai poate merge de aproximativ 12 ani, și că toate treburile din gospodărie le face singură. Cel mai apropiat magazin alimentar se află la 5 kilometri de casa lor, drum pe care, la 81 de ani, femeia îl face aproape zilnic.

După ce au încheiat misiunea, jandarmii le-au povestit colegilor lor despre ce au aflat în acea zi. Cu toții s-au mobilizat și au strâns bani, bani din care au cumpărat alimente de bază și medicamente care să ajute la tratarea afecțiunilor medicale ale bătrânului.

Astăzi au revenit la tanti Gheorghița pentru a-i oferi toate cele cumpărate, precum și o sumă de bani, care să-i ajute o perioadă de timp.

La final, jandarmii i-au promis femeii că se vor întoarce și le-au urat celor doi multă sănătate.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *