Update, 5 martie 2023, ora 14:30 

Cadavrul bărbatului din Curtea de Argeș luat de viitură pe 20 ianuarie a fost găsit astăzi în apa barajului Zigoneni. În urma unei sesizări primite la 112, pompierii din Curtea de Argeș s-au deplasat la fața locului și au scos trupul din apă. Plutea în apropierea malului.

Poliția Argeș confirmă că este vorba despre bărbatul care, pe 20 ianuarie, a căzut în apa pârâului Valea Iașului, în Curtea de Argeș, în timp ce traversa pârâul pe o punte improvizată: „La data de 5 martie anul curent, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 că în apa barajului Zigoneni plutește trupul unei persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii și pompierii, pentru extragerea trupului din apă.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că persoana găsită decedată este un bărbat de 49 de ani din Curtea de Argeș, a cărui dispariție fusese anunțată din data de 20 ianuarie anul curent. De la acea dată și până în prezent bărbatul a fost căutat de către echipe mixte, formate din polițiști, pompieri și voluntari.

În cauză a fost întocmit dosar penal, conform articolului 192 din Codul Penal (n.r. – ucidere din culpă).

Cauza decesului va fi stabilită în urma efectuării autopsiei medico-legale, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul”.

Update, 21 ianuarie 2023, ora 20:20

Și la această oră târzie pompierii continuă să îl caute pe bărbatul din Curtea de Argeș luat de ape ieri după-amiază.

Update, 21 ianuarie 2023, ora 12:10

Pompierii au lansat o barcă pentru a continua căutările, însă intervenția este îngreunată de cantitatea foarte mare de mâl.

Update, 21 ianuarie 2023, ora 09:00

Efectivele care efectuează căutările au fost organizate în echipe, care s-au schimbat pe parcursul nopții o dată la patru ore. Față de ziua precedentă, nivelul apei în zonă a scăzut cu aproximativ un metru.

Update, 20 ianuarie 2023, ora 21:30 

Bărbatul nu a fost găsit nici până la această oră. Căutările continuă.

Știrea inițială, 20 ianuarie 2023, ora 19:50

Pompierii caută la această oră un bărbat în vârstă de 49 de ani care a fost luat de ape. Azi după-amiază, bărbatul a căzut în apa pârâului Valea Iașului, în Curtea de Argeș, în timp ce traversa pârâul pe o punte improvizată (vezi foto de mai jos).

Au fost făcute căutări cu o barcă în aval pe o distanță de aproximativ 2 kilometri. Din păcate, fără rezultat. Cu puțin timp în urmă, pompierii au revenit la locul în care bărbatul a fost văzut ultima oară și au reluat căutările.

La fața locului se află și un echipaj SMURD, pregătit să acorde primul-ajutor în cazul în care victima va mai fi găsită în viață.

Precizăm că debitul apei pe pârâul Valea Iașului a crescut ca urmare a precipitațiilor din ultimele ore.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș: „Din nou le amintim cetățenilor că în cazul avertizărilor meteorologice și hidrologice de precipitații abundente, de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie și de viituri rapide pe râurile mici sau de vânt puternic, trebuie avute în vedere câteva măsuri preventive care îi pot menține în siguranță. Astfel, le recomandăm cetățenilor următoarele:

-să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale;

-în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, să nu traverseze pârâurile sau râurile prin apă sau pe punți improvizate și să nu se apropie de malurile acestora;

-să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, a construcţiilor cu elemente de arhitectură care pot fi uşor dislocate şi a imobilelor aflate în construcţie;

-să evite atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *