Un pod din județul Argeș afectat de inundații și care era în pericol de prăbușire a fost reparat și consolidat de Regia Județeană de Drumuri. Podul, care traversează Râul Topolog, este vital pentru locuitorii din trei comune din Argeș și Vâlcea.

Este vorba despre podul situat la kilometrul 24+921 al drumului județean 703F, în comuna Cepari, satul Urluiești.

Lucrările, finanțate din Fondul pentru calamități al Guvernului, au costat 283.000 de lei și au constat în următoarele:

-construirea unui zid de sprijin din gabioane pe o lungime de 24 de metri și o înălțime de 3,5 metri;

-regularizarea albiei râului în zona de protecție a podului;

-montarea unui parapet metalic de 15 metri;

-refacere platformă drum.

„Acest pod este foarte important, pentru că deservește trei comune. În afară de faptul că deservește trei sate ale comunei Cepari, vin pe aici și cei de la Runcu și Valea Babei, care fac naveta la Curtea de Argeș, pentru că sunt mulți cetățeni care lucrează în oraș.

(…) Înainte de lucrări, aici era un adevărat crater, care făcea podul inaccesibil din cauza pericolului de prăbușire. A fost o lucrare realizată foarte rapid și la o calitate foarte bună. Avem și această consolidare de mal, cu gabioane, fără de care apa ar fi erodat în continuare podul”, declară primarul comunei Cepari, Cristian Ciobanu.

„A fost o lucrare realizată de Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș la o calitate foarte bună. Dacă nu am fi făcut la timp această lucrare, locuitorii din acest sat riscau să nu mai ajungă la locuințele lor, iar o mare parte dintre cetățenii care tranzitau această zonă nu aveau alte soluții acceptabile”, precizează Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *