În acest weekend, polițiști ai Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice din Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și colegii lor din structurile teritoriale au făcut și fac noi controale pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic (tăieri, furturi, transport și comercializare ilegale de material lemnos și de brazi de Crăciun).

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară în întreg județul Argeș, în colaborare cu jandarmi și inspectori ai Gărzii Forestiere și Direcției Silvice.

Au fost instituite filtre rutiere pe drumurile publice din Argeș, filtre care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În urma controalelor, în ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au dat 5 amenzi, în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea Legii nr.171 din 2010 referitoare la contravenţiile silvice.

De asemenea, au fost confiscate și predate ocoalelor silvice competente aproape 1.000 de coronițe de cetină și peste 1 mc de lemn de foc, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei.

Poliția anunță că acțiuni de acest fel vor mai fi organizate și în perioada următoare, cu noi filtre rutiere, patrule în fondul forestier național și controale la depozitele de profil. (Foto/video descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *