Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești și procurorii D.I.I.C.O.T. Pitești au efectuat ieri o percheziţie domiciliară în comuna Berevoești la locuinţa unui bărbat de 36 de ani bănuit de trafic de persoane.

Cercetările au pornit de la o sesizare de violență domestică primită de Poliția din Valea Mare Pravăț în noaptea de 2 spre 3 martie 2023. Individul își bătea concubina, de 25 de ani, iar la timpul respectiv a fost deschis dosar penal pentru violență în familie, dosar coordonat de un procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. A fost emis un ordin de protecție provizoriu, confirmat ulterior de instanța de judecată.

Anchetatorii au obținut date potrivit cărora femeia a fost obligată de concubinul ei să se prostitueze în Germania. A fost informată Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

În anul 2020, prin metoda loverboy, bărbatul a racolat-o pe femeie, obligând-o mai apoi să se prostitueze în Germania în folosul material al acestuia. „Ar fi fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale, iar sumele de bani obținute din această activitate ar fi fost însușite în totalitate de bănuit.

Pe durata exploatării, pentru a-i induce victimei o stare de temere permanentă, bărbatul ar fi exercitat acte de violență fizică și psihică, pe care le-ar fi alternat cu momente de afecțiune, cu scopul de a-i menține starea de dependență emoțională.

Totodată, din verificări a rezultat și că evenimentul din luna martie ar fi avut loc pe fondul refuzului victimei de a continua practicarea prostituției”, transmite Poliția Argeș.

În urma percheziției, bărbatul a fost dus la sediul D.I.I.C.O.T. Pitești pentru audieri. După ce i-au fost prezentate probele, a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță. Astăzi, individul a fost prezentat la Tribunalul Argeș, care a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism al traficantului de persoane.

„Victimei i-au fost asigurate măsuri de sprijin de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane”, precizează sursa citată.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *